In beeld

45.000 vierkante meter vol bloemen en planten

De Chelsea Flower Show, die elk jaar wordt georganiseerd door de Royal Horticultural Society (RHS) in Londen, viert dit jaar het honderdjarige bestaan. Het grote bloemenfestijn, waar veel nieuwe planten- en bloemenvariëteiten getoond worden, is een belangrijk evenement in Groot-Brittannië. Onder de 150.000 bezoekers zijn ook als vaste gasten leden van de Britse koninklijke familie. De show, die voor het eerst in 1862 werd gehouden onder de naam Great Spring Show vond de eerste 26 jaar in Kensington plaats, daarna in de Temple Gardens in hartje Londen en sinds 1912 in de tuinen rond het Royal Hospital Chelsea, een bejaardentehuis en verpleeghuis voor Britse militairen. Wie wil weten wat de laatste trends zijn op tuingebied moet een bezoekje brengen aan het 45.000 vierkante meter tellende terrein vol bloemen.
Bonsaiboom.
AFP / Ben Stansall
Een tuinman werkt een Satsuki Azalea Bonsaiboom bij.
AFP / Ben Stansall
Een Japanse Maple Bonsaiboom.
AFP / Ben Stansall
Een hovenier schikt de rozen.
AFP / Ben Stansall
Lavendel.
AFP / Ben Stansall
Een Auricula Stella Noord bloem wordt geprepareerd.
AFP / Ben Stansall
AFP / Ben Stansall
Amaryllissen.
AFP / Ben Stansall
Narcissen.
AFP / Ben Stansall
Narcissen worden in een potje gezet.
AFP / Ben Stansall
Een waterfontein van lelies.
AFP / Ben Stansall
Amaryllissen worden opgehangen.
AFP / Ben Stansall
Stellages vol met planten komen aan voor de show.
AFP / Ben Stansall
AFP / Ben Stansall
Een tuinman knipt de planten nog even bij.
AFP / Ben Stansall
AFP / Ben Stansall