Zonnig op zondag

Boven onze omgeving hangen dit weekeinde diverse regenstoringen, maar tussendoor zijn er soms ook lange droge perioden.

Dit weerbeeld heeft te maken met een hardnekkig lagedrukgebied boven Zuidwest-Europa. Het veroorzaakt in een groot deel van ons continent wisselvalligheid. Langs de flanken van de depressie wordt met een zuidelijke stroming wel warme lucht het centrale en oostelijke deel van Europa binnengevoerd. Zondag weet deze luchtsoort ook even ons land binnen te dringen.

Zaterdag is het nog 12 graden aan de Noordzee en 17 graden in het zuiden van Limburg. Eerst vallen er verspreid nog een aantal buien. Deze beperken zich meer en meer tot de noordelijke provincies. Die middag is een schimp zon mogelijk, met de beste papieren voor het zuiden. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Later in de middag en avond klaart het verder op. De temperatuur daalt in de nacht naar zondag vervolgens naar 7 tot 10 graden.

Zondag bevindt een groot deel van Nederland zich nog steeds in de opklaringen, met flinke zonperioden. Van boven België nadert een storing die in de loop van de dag in het zuiden een paar buien kan veroorzaken. Het wordt 17 tot 21 graden, direct aan zee 14 tot 19 graden. Dat bij een zwakke tot matige noordoostenwind.

Tweede Pinksterdag valt overal opnieuw regen, bij 13 tot 18 graden.