Uitgelicht zondag

Film

Brief Encounter (David Lean, 1947, GB). Klassiek liefdesdrama, geschreven door Noël Coward naar zijn eigen eenakter Still Life, vertelt sensitief over de buitenechtelijke romance van huisvrouw Celia Johnson en dokter Trevor Howard. Vermaard gebruik van Tweede Pianoconcert van Rachmaninov. Eén, 14.05-15.30u.

La piscine. (Jacques Deray, 1969, F/I). Romy Schneider en Alain Delon spelen een stel in deze broeierige thriller die zich vrijwel geheel afspeelt rond een zwembad bij een villa in de buurt van St.-Tropez. De hitte van de zomerse Côte d’Azur is bijna tastbaar. Als Schneiders ex Harry (Maurice Ronet) met zijn dochter (Jane Birkin) langskomt, begint de spanning snel op te lopen. Arte, 20.15-22.10u.

Rendez-vous (André Téchiné, 1985, F). Even pretentieuze als schimmige confrontatie tussen Leven en Kunst, aan de hand van de wederwaardigheden van provinciemeisje annex beginnend actrice in Parijs (Juliette Binoche in haar eerste dragende rol ). Ook mooi spel van Lambert Wilson en Jean-Louis Trintignant. Regieprijs in Cannes 1985.TV5, 21.10-22.30u.

Max et les ferrailleurs (Claude Sautet, 1971, F/I). Wrange psychologische policier. Monomane inspecteur Michel Piccoli probeert kruimeldieven te verleiden tot grotere misdaden, met hulp van nietsvermoedende prostituée Romy Schneider. Arte, 22.10-00.00u.

Informatief

Richard Wagner und die Juden. Documentaire over de complexe persoonlijke relaties tussen de antisemiet Wagner en Joden, en over de vraag of zijn muziek in Israël uitgevoerd zou moeten kunnen worden. Voor- en tegenstanders komen aan het woord. Arte, 17.35-18.30u.

ArtMen. David Bade en Jasper Krabbé onderzoeken het kunstklimaat in diverse Europese steden. Vandaag bezoeken ze in Parijs het atelier van schilder Pat Andrea, gaan ze op bezoek bij beeldhouwersduo Daniel Dewar en Grégory Gicquel en nemen ze een kijkje in Galerie Thaddaeus Ropac. Ned.2, 19.15-19.50u.

BeeGees: In our time. Biodocu over de gebroeders Gibb, vanaf hun jeugd in het noordwesten van Engeland, het eerste succes in Australië, de terugkeer naar Engeland en hun internationale doorbraak in de late jaren 60, tot hun wereldwijde sterrenstatus na Saturday Night Fever. Het verhaal wordt verteld door Robin, Barry en, in archiefbeelden, Maurice, kort voor zijn overlijden in 2003. Met concertbeelden, film- en televisieclips en homevideo’s.Canvas, 21.50-22.50u.

Amusement

Clan. Eerste aflevering van zwartkomische dramaserie over vijf zusters en de dode echtgenoot van een van hen. Zijn overlijden wordt onderzocht door twee verzekeringsagenten. Iedere zus blijkt reden te hebben gehad om Jean-Claude te vermoorden. RTL4, 22.00-23.00u.

Barbra Streisand Live in Concert. Registratie van een concert uit 2006. Met veel hits en drie liedjes met gasten Il Divo. Arte, 00.00-01.45u.

Sport

Autosport: DTM. Verslag van de tweede race om het Deutsche Tourenwagen Masters, op het circuit van Brands Hatch. ARD, 13.05-15.05u.

Wielrennen: Giro d’Italia. De vijftiende etappe is weer een bergrit, met aankomst op de Galibier – mits de pas sneeuwvrij is. Canvas, 14.30-18.00u.