Twee broers niet langer verdacht van moord op Wiels

Wiels vorig jaar op Curaçao nadat hij met zijn partij Pueblo Soberano de verkiezingen had gewonnen.
Wiels vorig jaar op Curaçao nadat hij met zijn partij Pueblo Soberano de verkiezingen had gewonnen. Foto ANP / Michael Kooren

De twee broers die in Curaçao zijn gearresteerd wegens de moord op politicus Helmin Wiels worden niet langer als verdachte beschouwd in de moordzaak. Wel blijven ze nog vastzitten vanwege het uiten van bedreigingen op Youtube. Dat meldt persbureau Novum op gezag van het OM in Willemstad.

Wiels werd twee weken geleden doodgeschoten op een strand ten zuidoosten van Willemstad. De twee mannen hadden na de moord op Wiels een video op internet geplaatst waarin ze zeiden dat de moord de eerste in een reeks van bloedvergieten zou zijn. Nadat hun identiteit bekend werd in de lokale media, meldden de twee zich vrijwillig op het politiebureau. Daar werden ze direct aangehouden.

De broers hebben steeds ontkend veranwtoordelijk te zijn geweest voor de moord. Hun advocaat zei deze week dat de dreigvideo ook niets met de moord te maken had.

Het uiten van bedreigingen kan als een terroristisch misdrijf worden gezien, meldt het OM. De maximale gevangenisstraf die daarop staat is zes jaar.

    • Pim van den Dool