Strandbestemming

Eigenlijk is een restaurant op het strand de plek bij uitstek om vis te eten, maar wie langs de kustlijn zoekt naar een eethuis met kwalitatief goede vis komt vaak bedrogen uit.

De meeste strandexploitanten hebben te maken met een soort eb- en vloedregeling, van opbouwen in het voorjaar en afbreken in het najaar met daartussenin de zorg over het weer en de seizoensopbrengst. De extra rompslomp van een restaurant met verse vis is dan wellicht een brug te ver.

En misschien is het ook wel zo dat in de vislust van de doorsnee badgast al ruimschoots voorzien wordt met een lekkerbekje of een haring aan een van de kramen die de hele dag door langs de branding rijden.

Strandpaviljoen en Visrestaurant KW106 wordt gerund door een vishandel, dat scheelt misschien in de organisatie.

Het is ook gevestigd in een demonteerbaar houten paviljoen met een zanderige houten vloer, het perfecte kader voor een basic visrestaurant. Alleen is het ambitieniveau van KW106 een streepje hoger dan basic: men serveert er elegante gerechten, zoals gebakken coquilles met eendenlever, avocadocrème en groene appel (17,50 euro) of een half kreeftje met bloemkool voor 20,50 euro. Uiteraard richt de keuken zich naar het visaanbod van de dag, daarnaast zijn er twee driegangenmenu’s voor 38,50 euro, drie soorten oesters en een fruits de mer plateau voor 39,50 euro per persoon, plus een uitgebreide wijnkaart.

KW106 is een strandbestemming op zich, ook als het geen strandweer is.