Sergio’s telg in de duinen

None

Pure C in Cadzand wordt wel gezien als een dependance voor gasten die niet konden reserveren bij Sergio Hermans driesterrenrestaurant Oud Sluis. Toch klopt dat niet helemaal. Pure C is weliswaar een geesteskind en dochterbedrijf van Sergio Herman, maar het restaurant heeft een ster gekregen onder leiding van de nog jonge keukenchef Syrco Bakker. Die uit de keuken van Oud Sluis is voortgesproten, dat dan weer wel.

Pure C – sommigen spreken het uit als Pure Zee – is gevestigd in een betrekkelijk lelijk strandhotel in de duinen. Gelukkig valt die lelijkheid alleen op als je aan komt rijden, in het restaurant zelf zijn zowel het interieur als het uitzicht over zee aangenaam. Er kan uitgebreid gelounged worden – de muziek helpt daarbij – en er zijn mogelijkheden om buiten min of meer in het duin te zitten. Maar wie liever gewoon aan de bar hangt, in de vlammen van de open haard staart of in een grote bank of een fauteuil wegzakt, komt ook aan zijn trekken.

Je kunt bij Pure C gewoon van de kaart eten door in de lijst met ‘specials’ een voorgerecht uit te zoeken van bijvoorbeeld oesters (zes voor 22 euro) of drie bereidingen van langoustine (48 euro), gevolgd door een gegrilde griet (38 euro). Maar achter veel gerechten staat ‘min 2 pers’; dan kun je dus beter het achtgangenmenu nemen voor 85 euro, aangevuld met een van de vele wijnen per glas.

Prachtig is de vissoep ‘tribute to patron’, een even hilarisch als smakelijk gerecht waarin alle ingrediënten van een bouillabaisse ter plekke worden geassembleerd, ook apart te bestellen voor 38 euro.