Recensie-overzicht Expositie

This picture taken on April 17, 2013 shows a spectator looking at an untitled art creation by US artist Keith Haring at the Musee d'Art Moderne (Modern Art Museum), in Paris, two days before the opening of an exhibition dedicated to Haring's work, 23 years after his death. The exhibition will last from April 19 to August 18. AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT RESTRICTED TO EDITORIAL USE, MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION, TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION
This picture taken on April 17, 2013 shows a spectator looking at an untitled art creation by US artist Keith Haring at the Musee d'Art Moderne (Modern Art Museum), in Paris, two days before the opening of an exhibition dedicated to Haring's work, 23 years after his death. The exhibition will last from April 19 to August 18. AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT RESTRICTED TO EDITORIAL USE, MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION, TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION AFP

Keith Haring. T/m 18/8 in Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris in Parijs

NRC HandelsbladOndanks het etiket ‘commercieel kunstenaar’ is zijn enorme productie niet te verklaren uit winstbejag of een zucht naar persoonlijke roem. Keith Haring: The Political Line, een retrospectief met zo’n 250 werken, wil hem rehabiliteren als serieus, maatschappelijk geëngageerd kunstenaar. De expositie slaagt ruim in die opzet. [...] Harings werk hakt er nog altijd in, en de oprechtheid van zijn missie staat buiten kijf. ****

de VolkskrantWat in Parijs wordt getoond, is allesbehalve een oppervlakkig, kinderachtig universum. Als de Jeroen Bosch van de jaren tachtig schotelt Haring ons de wereld voor als een boze droom. Door de nachtmerrie te verpakken in eenvoudige symbolen en felle kleuren, steekt hij mensen tegelijk een hart onder de riem. [...] Nu de jaren tachtig in het museum zijn bijgezet en daarbuiten de grote thema’s weer opspelen, zou je willen dat Keith Haring uit zijn graf herrijst. ****