Rasta-speler Stoke vindt varkenskop in kluisje

Een varkenskop heeft voor onrust gezorgd bij de Engelse Premier-Leagueclub Stoke City. Aanvaller Kenwyne Jones vond de kop vrijdag in zijn kluisje op het trainingscomplex.

Het bestuur van Stoke City neemt de zaak hoog op en heeft een onderzoek ingesteld. „De verantwoordelijken voor dit onacceptabele gedrag zullen worden gestraft", meldt Stoke City op zijn website.

Op Jones na lijken de spelers de grap wel te waarderen. De Amerikaanse middenvelder Brek Shea plaatste op Twitter (@BrekShea) een foto waarop hij de varkenskop in zijn handen heeft.

Volgens de krant Daily Telegraph zou Jones, een international van Trinidad and Tobago, als vergelding met een golfclub de autoruit hebben ingeslagen van zijn teamgenoot en Iers international Glenn Whelan, de vermoedelijke dader. Die zal zich zaterdag, voorafgaande aan de wedstrijd tegen Southampton, moeten verantwoorden tegenover de leiding.

Het incident leidde tot een serie woedende tweets van Jones’ vriendin Kissa Abdullad, die ook een verband legde met religieuze gevoeligheden. Jones is een Rasta en eet geen vlees. Een van haar tweets luidde: ‘Grote mannen gedragen zich als kinderen. Een varkenskop, dat is geen grap meer. Het is ronduit walgelijk.’

Het incident met de varkenskop komt nadat afgelopen zondag, voor aanvang van Stoke’s laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Tottenham Hotspur, de Mercedes van voormalig international Michael Owen was besmeurd met eieren en bloem. Owen vatte het op als een afscheidspresentje, omdat hij stopt met voetballen. Ook hij beschuldigde ploeggenoot Whelan. (AP)