Oud-volleybalinternational Ingrid Visser vermist in Spanje

Ingrid Visser in 2009.
Ingrid Visser in 2009. Foto ANP / Olaf Kraak

Ingrid Visser, voormalig international van het Nederlandse vrouwenvolleybalteam, is sinds afgelopen maandag vermist in Spanje. Dat heeft de politie vanmiddag gemeld. Visser werd samen met haar partner Lodewijk Severein voor het laatst gezien in Murcia.

Visser en Severein, oud-manager van het Nederlandse vrouwenteam, hadden ingecheckt in een hotel in Murcia, waarna ze verdwenen en niemand meer iets van het tweetal hoorde. De politie roept iedereen op die tips heeft over de vermissing contact op te nemen via het telefoonnummer 0800-6070.

Visser stopte in februari vorig jaar als international nadat ze maar liefst 503 interlands voor het Nederlands team had gespeeld. Daarmee is ze recordinternational in het volleybal, zelfs van alle teamsporters. Ze won in 2007 met de Nederlandse vrouwen de World Grand Prix en werd tweede op het EK in 2009. Tot haar grote frustratie miste ze driemaal op rij de Olympische Spelen, hoewel ze er als jonge speelster in 1996 al wel bij was in Atlanta. Visser speelde zeven EK’s en vijf WK’s met Nederland.

Visser geprezen als voorbeeld van jonge volleybalsters

Bondscoach Avital Selinger zei vorig jaar in NRC Handelsblad over Visser dat ze een voorbeeld is voor alle jonge volleybalsters:

“…in de nationale selectie is alleen plaats voor de besten. Het record zegt alles over Vissers toewijding, over haar liefde en passie voor de sport. Zij is een voorbeeld voor het team, voor Nederland en voor alle volleybalsters met ambities.”

Visser zelf zei over wat het volleybal haar gebracht heeft het volgende:

“De sport heeft me gevormd. Ik ben bereisd, spreek veel talen en heb geleerd voor mezelf op te komen. Ik ben bij lange na niet meer dat introverte meisje van zeventien jaar geleden.”

    • Pim van den Dool