Kortkolom sport

Wu derde kandidaat voorzitterschap IOC

Amsterdam. Ching-Kuo Wu uit Taiwan heeft zich als derde kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De 66-jarige Wu is voorzitter van de internationale boksbond AIBA. Eerder meldden zich de Duitser Thomas Bach en Ser Miang NG uit Singapore. Naar verwachting stellen nog twee IOC-leden zich kandidaat voor de deadline op 10 juni: de Puerto-Ricaan Richard Carrion en oud-polsstokhoogspringer Sergei Bubka uit Oekraïne. De verkiezing is op 10 september in Buenos Aires. (AP)

Thunnissen coach van mannenestafetteteam

Amsterdam. Wigert Thunnissen krijgt als bondscoach sprint ook het mannenestafetteteam (4x100 m) onder zijn hoede. Hij neemt de plaats in van Troy Douglas. Thunnissen is al coach van het vrouwenestafetteteam. De mannen werden vorig jaar in Helsinki Europees kampioen en de vrouwen wonnen zilver. Op de Spelen werden de mannen zesde. Thunnissen wordt geassisteerd door Rogier Ummels. (NRC)

Feyenoord legt ook De Vrij langer vast

Rotterdam. Feyenoord heeft na Jordy Clasie ook Stefan de Vrij langer vastgelegd. De 21-jarige verdediger kwam vrijdag met de club tot een akkoord over een nieuw contract dat de De Vrij tot de zomer van 2015 aan Feyenoord bindt. Zijn huidige contract loopt in 2014 af.(Novum)

World Cup schaatsen van Thialf naar Astana

Amsterdam. De wereldbekerwedstrijden schaatsen van eind november worden in Astana gehouden. De Kazachse hoofdstad neemt de organisatie over van Heerenveen. (Novum)