ING profiteert van hausse op Wall Street...

None

De hausse op de Amerikaanse beurs kent een opvallende winnaar: Voya. Vo wie? Voya – voorheen beter bekend als ING US Inc. De Nederlandse bank en verzekeraar heeft een belang van 25 procent in het Amerikaanse dochterbedrijf ruim twee weken geleden naar de beurs gebracht. De opbrengst bedroeg 1,3 miljard dollar. De beurswaarde van Voya kwam daarmee uit op 5 miljard dollar (3,9 miljard euro). Inmiddels is de koers van Voya fors gestegen, zo’n 25 procent. Winst voor ING: een dikke 600 miljoen euro. Op papier, want iedere koers die omhoog gaat kan ook weer omlaag. Maar toch. Voor Jan Hommen is dit een mooie opsteker. De ontrafeling van het eens zo grote financiële conglomeraat is bijna afgerond. Het succes van de beursgang van Voya is een aanmoediging voor de laatste stap: het afsplitsing van verzekeraar Nationale Nederlanden. Voya, voya, voya voor geld!