Het feestje is vooralsnog niet Koninklijk

Typische transfers of bonje in de boardroom, gesuikerde bonussen of verbroken beloftes? De nieuwe firma is erbij – elke zaterdag.

Rotterdam, 23-01-09. Coen van Oostrom, oprichter en directeur van OVG projectontwikkeling. Foto: Leo van Velzen NrcHb
Rotterdam, 23-01-09. Coen van Oostrom, oprichter en directeur van OVG projectontwikkeling. Foto: Leo van Velzen NrcHb

Heeft iemand die een voormalig Amerikaans president naar Nederland wist te halen nog dromen? Jazeker.

In oktober 2007 nodigde vastgoedondernemer Coen van Oostrom Bill Clinton uit om in Rotterdam te praten over klimaatverandering. Dat past goed bij het bedrijf van Van Oostrom, OVG, dat zich voorstaat op het ontwikkelen van duurzame gebouwen.

En als je dan Clinton hebt gehad, dan heb je voor jezelf de lat wel hoog gelegd. Dan kun je niet meer volstaan met een of andere minister, of filmster,of een hoge geestelijke als je weer eens wat te vieren hebt.

En Van Oostrom heeft binnenkort weer wat te vieren. OVG ist ein Berliner, schrijft het bedrijf op de website. Want OVG gaat in het centum van Berlijn „in het historische HumboldtHafen, naast het nieuwe Hauptbahnhof” een kantoorgebouw van 30.000 vierkante meter laten verrijzen.

„En niet zomaar een gebouw, we streven ernaar om er het duurzaamste kantoorgebouw van Duitsland van te maken”, schrijft het bedrijf op zijn eigen website.

Tja, en wie vraag je dan om de eerste paal te slaan. Was er niet binnenkort een staatsbezoek aan Duitsland? Juist. Koning Willem-Alexander, zou dat even een mooie kandidaat voor die eerste paal zijn.

Vrijdag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst een deel van het programma bekend. Het feestje van OVG staat er niet tussen.

Een medewerker van OVG laat weten dat ze er nog volop mee bezig zijn. „We hebben het verzoek bij iedereen neergelegd.” Overigens noemen ze het in Duitsland niet de eerste paal, maar de eerste steen, weet de medewerker. „Maar we hebben tot op heden nog niet de juiste bevestiging gekregen.”

Tom Kreling

    • Tom Kreling