Heb jij dat ook?

De hik krijgen van pittig eten, dat is niet handig. Maar het kan nóg onhandiger. Paula Lippe uit Amsterdam haalt soms falafel, en doet dan ook gele pepers op haar broodje. Dan staat de eigenaar van de zaak al te wachten. Zou Paula weer zo grappig reageren?

Ja hoor, elke keer is het raak. “Als ik het eet, krijg ik acuut enorme trekkerige jeuk midden op mijn hoofd, die ik moet wegwrijven.”

Dr. Zeepaard snapt er niks van. Zalf met gemalen pepers helpt soms juist tegen jeuk. Niet echt iets voor Paula...

En, was de vraag vorige week: is er nog meer eten waar je de hik van krijgt? Er kwamen twee verrassende antwoorden! Doortje van Dam hikt van roggebrood. En Nanet van Braam Houckgeest krijgt altijd de hik van yoghurt. “Vooral yoghurt met (kunst)suiker en tarwezemelen.” Hoe kan dat nou?

Ga je ook hikken van een bepaald soort eten? Herken je Paula’s hoofdjeuk? Of heb je iets anders? Zeepaard@nrc.nl .