Fred Rutten weg bij Vitesse

Rutten was één seizoen trainer van Vitesse. Zijn missie de club kampioen te maken mislukte. Foto ANP / Vincent Jannink

Fred Rutten vertrekt bij Vitesse. De trainer heeft een aanbod om zijn contract te verlengen naast zich neergelegd, meldde de Arnhemse club vanmiddag. Volgens Rutten lopen zijn visie en die van clubeigenaar Merab Jordania “te ver uiteen”.

Rutten had Vitesse één seizoen onder zijn hoede. Hij leidde de club naar een vierde plaats in de Eredivisie. Rutten omschrijft zijn jaar in het Gelredome als “een mooi jaar waarin we niet alleen de doelstelling Europees voetbal gehaald hebben, maar ook lang hebben meegedaan om de titel’”.

De 50-jarige Rutten had eerder FC Twente, Schalke 04 en PSV onder zijn hoede. Bij die laatste club was hij in maart 2012 ontslagen na een reeks mindere resultaten. Ook bij Schalke had hij zijn contract niet uitgediend.

Vitesse bedankt Rutten “voor zijn inzet en de geleverde kwaliteit”. Wie de trainer opvolgt in Arnhem is nog niet bekend.

    • Pim van den Dool