• Ik

Eindexamenstress

Maandagmorgen begint mijn jongste dochter aan haar eindexamen. „Ben je al zenuwachtig?” vragen vriendinnen mij „Nee”, antwoord ik verbaasd. „Waarom?” Om bezig te blijven besluit ik vroeg boodschappen te doen. Ik haal een verfrommeld briefje van twintig uit mijn broekzak en geef het aan de kassajuffrouw. Ze geeft een briefje van vijf terug, met de

Maandagmorgen begint mijn jongste dochter aan haar eindexamen. „Ben je al zenuwachtig?” vragen vriendinnen mij „Nee”, antwoord ik verbaasd. „Waarom?”

Om bezig te blijven besluit ik vroeg boodschappen te doen. Ik haal een verfrommeld briefje van twintig uit mijn broekzak en geef het aan de kassajuffrouw.

Ze geeft een briefje van vijf terug, met de mededeling: deze zat er nog tussen.

„Ach ja”, mompel ik, „het is nog vroeg.” De caissière en mensen achter mij beginnen te lachen.

Buiten wil ik het geld in mijn jaszak stoppen. Gek, ik kan hem niet vinden. Pas dan, als ik goed kijk, zie ik dat ik mijn jas binnenstebuiten draag.

Marjan Bik

    • Ik