Diepvrieservaring geen vereiste voor topbaan bij Iglo

None

Alle producten van Iglo – van vissticks tot spinazieblokjes – worden ingevroren bij een temperatuur van maar liefst 40 graden onder nul. Dat vraagt om een koelbloedige bestuurder, zou je zeggen. Een ijskoude captain.

Niet voor niets noemt een voormalige Kapitein Iglo, Harold Len-sing, zich als directeur van Lensing Food op zijn site „een man met veel internationale diepvrieservaring”. Je ziet de man voor je, pochend dat er wereldwijd geen diepvrieskist te vinden is die hij níét van binnen heeft gezien.

(Tussen haakjes: Lensing Food is die importeur die onlangs diepvrieslasagnes uit de supermarkten terughaalde wegens het paardenvleesschandaal.)

Eind mei krijgt Iglo een nieuwe bestuursvoorzitter, zo maakte het bedrijf afgelopen week bekend. Dit keer eentje met heel weinig diepvrieservaring. De Italiaan Elio Leoni Sceti (47) stapt over van mediabedrijf Zeebox, waar hij bestuursvoorzitter was.

Daarvoor was hij topman van EMI Music – een bedrijf dat hij, naar eigen zeggen, transformeerde van een traditionele platenmaatschappij in een groeiend, consumentgedreven muziekbedrijf. Voor die tijd werkte hij bij voedingsmiddelenconcern Procter & Gamble en bij schoonmaakmiddelenbedrijf Reckitt Benckiser, waar hij op zijn 29ste al manager was.

Iglo, dat in 2006 door Unilever aan private-equityfirma Permira werd verkocht, heeft een omzet van 1,5 miljard euro en een marktaandeel van 28 procent. Daar zit muziek in, moet Sceti hebben gedacht.

    • Barbara Rijlaarsdam