Citaten

„Een land als China kan een satelliet in de ruimte brengen, maar het kan niet een veilige fles aan de mond van een kind brengen. Ik vind dat extreem absurd”.

Chinese kunstenaar Ai Weiwei tegen persbureau Reuters bij de presentatie van zijn nieuwste project; een landkaart die bestaat uit 1800 blikken babyvoeding, 17 mei.

„Ik heb een zoen gekregen van Josh.”

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand (PvdD) ontmoette bij De wereld draait door (VARA) zanger Josh Homme van haar favoriete rockband Queens of the Stone Age, 15 mei.

„Het is echt uitgesloten dat je dit systeem kunt dicht controleren.”

President van de Algemene Rekenkamer Saskia Stuiveling in Nieuwsuur (NOS/NTR) over het systeem van fiscale toeslagen, 15 mei.

„Syriërs vinden het raar als ik mijn camera afwend zodra er maar ergens iets heel bloedigs te zien is.”

Verslaggever Lex Runderkamp verklaart in NOS op 3 het opduiken van beelden van een uitgerukt hart in de traditie van Arabische beeldvorming, 14 mei.

„Ik vind het echt beledigend. Ik vind: dat zeg je niet. Dat is niet aardig.”

Libelle-hoofdredacteur Franska Stuy in EenVandaag (AVRO) over de oproep van minister Jet Bussemaker (PvdA) aan vrouwen om niet op hun mans zak te teren, 13 mei.

„Wolfsen is een integere man, maar hij had niet het talent om met de moderne agressieve media om te gaan.”

Utrechter Maarten van Rossem over zijn burgemeester, in PowNews, 13 mei.

„Ik voorspel u: de Raad voor Veiligheid en Onderzoek, die komt met een rapport over de vreemdelingenketen, waarvan we van onze stoel gaan vallen van ellende.”

Voormalig PvdA-voorzitter Felix Rottenberg in De halve maan (NTR), 12 mei.