Amerikaanse toestanden

None

De afmetingen van The Harbour Club in de Scheveningse haven geven het restaurant Amerikaanse allure. De biefstukken van de Steak Club, die in dezelfde zaak gevestigd is, zijn ook al van Amerikaanse omvang, maar in de hal wordt meteen duidelijk dat vis hier een belangrijke rol speelt: we zien een uitstalling van vis, schelp- en schaaldieren op ijs waar zelfs een viswinkel jaloers op zou zijn. Door een imposante poort die gevormd wordt door een muur vol wijnflessen betreden we een enorme bar, waarachter zich een grote eetzaal uitstrekt. Veel tafels kijken uit op de haven, je kunt je haast niet voorstellend dat zo’n hele tent vol komt, maar dat is toch het geval. Sterker, op de eerste verdieping is nog eens zo’n zaal.

In tegenstelling tot de dry aged beef die in rijpkasten hangt te rusten, is vis een product dat zo vers mogelijk moet zijn en die kans is het grootst in een druk restaurant.

Dat is dan ook de kracht van The Harbour Club, die inmiddels buiten Scheveningen ook vestigingen heeft in Amsterdam en Rotterdam en binnenkort zelfs op Ibiza. Op de menukaart prijken tien soorten oesters, van piepkleine Papillons uit Frankrijk (15,95 euro per half dozijn) tot onze eigen Zeeuwse platte (27,95 euro per zes), en fruits de mer plateaus in tal van combinaties. Verder sushi, kaviaar en een uitgebreide reguliere viskaart met alle usual suspects uit verre en nabije zeeën voor schappelijke prijzen.