Zo wordt een hotdog gemaakt, en dat ziet er ineens niet zo lekker uit

Still uit het filmpje.

Wie een regelmatige kijker is van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde, weet onderhand wel dat je beter niet kan weten wat er allemaal in je voedsel zit, hoe het bewerkt wordt, of waar het vandaan komt, wil je nog een hap door je keel krijgen. Dat geldt ook voor hotdogs.

In Amerika geldt de hotdog toch een beetje als onderdeel van het standaardmenu. En dus rolt er in de fabriek in dit filmpje elke 35 seconden een hoeveelheid worstjes uit de machine die twee voetbalvelden kan omlijsten.

Dat een hotdog net als onze kroket gemaakt wordt van vleesresten, weten we natuurlijk wel. Maar toch ziet het er ineens wel heel erg plastisch uit als je in detail ziet hoe de vleessmurrie gefabriceerd wordt. Eet smakelijk!