Wat ik aan kunst koop is waardevast

‘Vakantiegeld is een cadeau waarmee je jezelf kunt verwennen. Ik doe dat door kunst te kopen. Ik ben gek op datgene wat op straat wordt neergezet: street art. Met het extraatje dat ik nu ontvang kun je hele mooie dingen kopen. Voor honderd euro heb je al prachtige werken. Mijn doel is om binnen een paar jaar te exposeren in een eigen galerie en daar kan deze uitgave een bijdrage aan leveren.

Van het vakantiegeld heb ik nog nooit een vakantie betaald. Het is niet zo dat ik denk: jongens, het is mei, ik moet die vakantie gaan boeken. Uiteraard spaar ik wel, maar dat doe ik het gehele jaar door. Dit is pure verwennerij.

De aankopen die ik doe zijn over het algemeen wel waardevast. Waarom koop je iets dat over vijf jaar niets meer waard is?

Dat geldt ook voor de kunst: datgene wat ik koop met dit geld moet wel enigszins waardevast zijn. Op die manier is het minder noodzakelijk nu geld opzij te leggen voor de toekomst. Het zijn onzekere tijden, maar ik heb wel enige activa die in geval van nood wat opleveren.”