Voorarrest verdachten moord Wiels verlengd

Op de plek waar Helmin Wiels is vemoord is een gedenksteen geplaatst en een foto van Wiels. Foto ANP / Prince Victor

De twee broers die verdacht worden van de bedreiging van en moord op de Curacaose politicus Helmin Wiels mogen nog acht dagen langer worden vastgehouden. Dat heeft de rechter- commissaris vandaag in Willemstad besloten, meldt Novum. Helmin Wiels werd twee weken geleden doodgeschoten op een strand ten zuidoosten van Willemstad.

De twee mannen hadden na de moord op Wiels een video op internet geplaatst waarin ze zeiden dat de moord een eerste in een reeks van bloedvergieten zou zijn. Nadat hun identiteit bekend werd in de lokale media, meldden de twee zich vrijwillig op het politiebureau. Daar werden ze direct aangehouden op verdenking van de moord op Wiels.

De politie gaat ervan uit dat de twee de moord in de video bekennen, maar sluit toch niet uit dat de video een slechte grap is. Gisteren heeft de politie de mogelijke vluchtauto gevonden en in beslag genomen. De auto behoort toe aan een verhuurbedrijf. De administratie van dit bedrijf is ook in beslag genomen.

    • Anouk Eigenraam