Video: bus rijdt overstekend hert aan, dat daarna door de deur weer uitstapt

Opmerkelijke beelden uit Johnstown, een stadje in Pennsylvania. Daar reed deze week een buschauffeur een overstekend hert aan. Het beest overleefde het. Sterker nog: het viel door de voorruit, belandde in de bus en kon na aanvankelijke paniek weer door de deur naar buiten lopen.

Het gebeurde afgelopen dinsdagavond, rond half zeven ‘s avonds. Een stadsbus van Camtram, een lokale aanbieder van openbaar vervoer met één passagier aan boord, botste op volle snelheid frontaal met een overstekend witstaarthert, dat via de voorruit naar binnen viel.

De chauffeur bracht de bus zo snel hij kon tot stilstand, zodat het dier kon uitstappen. “Hij opende de deur en het hert liep gewoon naar buiten”, verklaarde een woordvoerder van het busbedrijf, maar zo was het niet helemaal. Het hert is op de beelden danig in paniek en mist het openen van de deuren in eerste instantie omdat hij verder de bus in springt.

Onderstaand filmpje is van mindere kwaliteit, maar laat wel de afloop zien: uiteindelijk kon het beest weer naar buiten rennen.

De bus werd met een zwaar beschadigde voorruit naar de garage gebracht.

    • Peter Zantingh