Uitgelicht

Film

Red (Robert Schwentke, 2010, VS). Klassiek Bruce Willis-vehikel, vol onzinnige actie en ruwe humor. Willis is een gepensioneerde CIA-agent die van overheidswege een doodseskader achter zich aan krijgt. De film heeft zoveel schwung dat de gaten in het plot, clichétypes en nonsens nooit storen. Het speelplezier straalt ervan af bij Helen Mirren, Morgan Freeman en Richard Dreyfuss. John Malkovich steelt de show als de paranoïde zonderling Marvin. RTL5, 20.30-22.45u.

Frozen River (Courtney Hunt, 2008, VS). Thriller die begint als een typisch Amerikaanse indie, gesitueerd tussen trailer trash aan de rand van een indianenreservaat op de grens van Amerika en Canada. Ray (Oscarnominatie voor Melissa Leo) wordt wakker en ontdekt dat haar echtgenoot er met het spaargeld vandoor is. Om de winter door te komen gaat ze in zee met mensensmokkelaar Lila (Misty Upham), die illegalen over de bevroren St. Lawrence River vervoert. De film ontrolt zich als een spannende, sociaal-realistische variant op Thelma and Louise.BBC 2, 01.10-02.40u.

Informatief

L’invité à Cannes. Gedurende het Cannes Filmfestival (t/m 26 mei) komt het dagelijkse interviewprogramma L’invité rechtstreeks vanaf de Croisette. Patrick Simonin ontvangt en praat er met gasten uit de filmwereld. Estelle Martin verslaat het nieuws en presenteert reportages. Zonder ondertiteling. TV5, 18.20-18.35u.

Leopards: 21st Century Cats. Luipaarden behoren tot India’s gevaarlijkste roofdieren. De beesten maken zich onzichtbaar en slaan toe vanuit een hinderlaag. Nu hun leefgebieden krimpen, worden steeds meer mensen een prooi. En elk jaar worden honderden beesten gestenigd, in een val gelokt of doodgeschoten. Hoe gaat de Indiase bevolking om met het gevaar? En hoe is het voor de luipaarden? BBC 2, 22.00-23.00u.

Drama

Leaving. Tweede aflevering van driedelig drama over de relatie tussen een jongeman en een wat oudere vrouw. Aaron (Callum Turner) en Julie (Helen McCrory) zijn een gepassioneerde relatie begonnen en ontmoeten elkaar stiekem. Wanneer Julie’s vriendin Angela begrijpt wat er aan de hand is, helpt zij hen zo veel ze kan. Maar wanneer de twee bijna betrapt worden, beseft Julie dat haar huwelijk en gezin op het spel staan. Ondertussen heeft haar man Michael een flirt met een jonge vrouw. Canvas, 20.40-21.30u.

Souvenirs d’un vieil enfant. Historisch drama, gebaseerd op de memoires van Maurice Rajsfus (1928). Hij is pas veertien en ontsnapt daardoor aan de grootste razzia die Parijs heeft gekend sinds de Sint Bartholomeusnacht. In juli ’42 worden 13.152 Joden opgepakt. Nog geen honderd van hen overleven de oorlog. Rajsfus zag zijn ouders nooit meer terug. TV5, 00.00-00.50u.