Tijd om voor mezelf te kiezen

None

‘Dit jaar ga ik de economie stimuleren. De Griekse economie welteverstaan. Lange tijd heb ik gedubd over het doel van mijn vakantiegeld. Ik ben een alleenstaande moeder met een studerend kind: moet ik daar dan wat extra voor opzij leggen? Doordat ze studeert, heb ik niet echt de mogelijkheid te sparen. Was dat dan een optie?Toch heb ik besloten dit jaar eens voor mijzelf en mijn eigen welzijn te kiezen. Het was zo lang winter en elke dag zag ik aantrekkelijke websites over Kreta, mijn eiland.

Dit jaar kies is bewust voor mijzelf. Dat is enerzijds eng, want van huis uit ben ik voorzichtig opgevoed: stel nou dat er iets kapot gaat, dan moet je toch wel een centje achter de hand hebben. Maar anderzijds: als het mis gaat, dan gaat het maar mis.

Het vakantiegeld dat ik krijg, zorgt er echter niet voor dat ik langere tijd zal kunnen overleven. Afgelopen jaren had ik die voorzichtige instelling, maar dit jaar kan het me weinig schelen. Er is zoveel somberheid en er zijn bezuinigingen. De keuze voor mijzelf duurde lang, maar ik sta er nu achter: ik ga uitgeven; ik ga op vakantie!”

Interviews Jorg Leijten

Foto’s Peter de Krom