Theater buiten theaters

None

gaan //

theaterfestivaldelft fringe16 t/m zondag 19 meiAlle voorstellingen zijn gratisdelftfringe.nl

Half Delft wordt dit weekend in gebruik genomen door theaterfestival Delft Fringe. Het twee jaar geleden voor het eerst georganiseerde festival biedt tot en met zondag 130 acts, op 60 verschillende locaties. De locaties zijn geen traditionele theaters: er zijn optredens in cafés, kantoren, op pleinen, in woonkamers en zelfs in een filiaal van Christine le Duc. Het festival, geïnspireerd op de grote Fringe-broer in Edinburgh, biedt toneel, dans, muziek, cabaret, poëzie en alles wat daartussen zit. In totaal zijn er zo’n 500 voorstellingen te zien. Reserveren voor specifieke voorstellingen is niet mogelijk, maar, zo zegt de organisatie, bij een volle zaal is er altijd wel iets anders te doen. Alle shows zijn gratis, maar de performers kunnen met de pet rond: „Het publiek bepaalt wat het betaalt”. Een goed startpunt is de Beestenmarkt, het informatiepunt van Fringe Delft.