Subsidie Airport werd oneigenlijk gebruikt

Maastricht

Luchthaven Maastricht Aachen Airport heeft zo’n 10 miljoen euro aan subsidie oneigenlijk gebruikt. Het geld werd besteed aan het verwerven van grond op een aangrenzend bedrijventerrein, de financiering van kantoorpanden en de aankoop van een hotel. Het geld was bestemd voor investeringen in de luchthaven en is verkeerd gebruikt, bevestigt een woordvoerder van de provincie Limburg. Uit een brief van het provinciebestuur blijkt daarnaast dat de luchthaven twee keer toestemming heeft gekregen om met subsidie het exploitatietekort te dekken. Het kleine vliegveld werd in 2004 geprivatiseerd. Het kwam toen in handen van Omniport, een Britse investeringsmaatschappij. Bij de privatisering kreeg het vliegveld in totaal 48,2 miljoen euro „investeringssubsidie” toegekend. NRC