Sparen voor het gezin

Huguette Mulder (32) uit Den Bosch – projectmanager. Gaat sparen. Baby op komst, kinderdagverblijf wordt forse kostenpost. Foto: Peter de Krom
Huguette Mulder (32) uit Den Bosch – projectmanager. Gaat sparen. Baby op komst, kinderdagverblijf wordt forse kostenpost. Foto: Peter de Krom

‘Mijn uitgavenpatroon gaat de komende tijd volledig veranderen. Ik ben nu 37 weken zwanger en er komen dure tijden aan. De voorberekening voor wat betreft de kosten van de kinderopvang viel niet mee. Qua vakantiegeld maak ik even pas op de plaats. Het gaat direct op een spaarrekening om de komende tijd uit te kunnen zoeken hoe het nieuwe uitgavenpatroon eruit gaat zien.

Voorgaande jaren zette ik het geld op een spaarrekening en gebruikte het dan voor vakanties. Als we weg gingen, stortten mijn vriend en ik wat geld van onze spaarrekening op de betaalrekening en genoten we ervan. Ik hou wel altijd liever enig vakantiegeld over. In december volgt een moment van reflectie: is er wat over aan vakantiegeld en zo ja,wat gaan we daarmee doen? Is het handig de hypotheek af te lossen, of hebben we ruimte in het spaardeel van diezelfde hypotheek?

Misschien dat we aan het eind van het jaar nog wel op vakantie gaan, maar dat valt nu nog niet te zeggen. Alles hangt af van het nieuwe kostenplaatje. We hebben er een spaardoel bij, dus een pas op de plaats lijkt het juiste om te doen. Even afstand nemen om straks een verstandig besluit te kunnen nemen.”