Sparen voor een nieuwe auto

‘Het gaat niet best met de kinderopvang: veel dagverblijven krimpen of sluiten. Zelf ben ik niet bang mijn baan te verliezen. Ik werk er 18 jaar en mocht ik worden ontslagen, dan ga ik wel schoonmaken. Het vakantiegeld leg ik dan ook niet aan de kant om te sparen voor een situatie als ‘stel dat...’. Sparen doe ik wel, maar met de extra 800 euro die ik deze maand krijg, gaat dat niet erg hard. Ik wil het geld over een tijd gebruiken voor een nieuwe auto. De wagen is aan vervanging toe en we willen graag wat nieuws. Mijn man is zelfstandige, dus alles wat we aan vakantiegeld ontvangen, komt van mij.

Geld sparen zit er niet in met een salaris als het mijne. Dit zijn de beetjes waarvan je het moet hebben. Ik heb het echter ooit slechter gehad, dus klagen doe ik niet. Ik ga er ook geen kleren voor mijzelf van kopen. Liever geef ik de kleinkinderen wat. Komende zomer komt er weer een nieuwe telg aan, dus op vakantie kunnen we niet. Daarom kan dit extraatje nu op de bank om straks een grote aankoop te doen.”