Sparen heeft nauwelijks zin nu

None

‘Ik ga het vakantiegeld investeren in mijzelf. Ik volg een post-HBO-opleiding operational auditing. In de bekostiging daarvan is het vakantiegeld een welkome meevaller. Wat er verder nog van overblijft gaat op een spaarrekening en ik bewaar het voor enkele kleine uitgaven zoals een restaurantbezoek. Sparen heeft op dit moment overigens weinig zin als je naar de rentestand kijkt.

Ik heb de kennis om te beleggen maar om dat goed te willen doen, moet je er bovenop zitten. Die tijd ontbeer ik momenteel gewoonweg. Ik zit dan wel in de financiële sector, maar ik vind het heerlijk om na een werkdag dat even allemaal achter mij te laten. Daarom ga ik ook geen ingewikkelde beleggingen doen met mijn vakantiegeld.

Bij mijn begroting ga ik alleen uit van mijn maandsalarissen. Daar begroot ik ook mijn vakantie mee. Het vakantiegeld is daardoor een extraatje dat ik voor allerlei doelen kan aanwenden. Dit jaar dus voor een opleiding. En volgend jaar? Dat zien we dan wel weer!”