Protest bij Dreamhouse tegen clichébeeld van vrouwen

Demonstrators protest in front of the so called Barbie Dreamhouse - the first life-sized giant mansion dedicated to the doll in Europe, after its opening near the Alexanderplatz in Berlin on May 16, 2013. Protesters are mobilizing against the 2,500-square-metre Barbie mansion they call a sexist icon. AFP PHOTO / BARBARA SAX AFP

Barbie

Barbie’s Dreamhouse. Een plek waar jonge en oudere Barbiefans zich onderdompelen in een roze droomwereld: modeshows lopen, experimenteren met make-up en cupcakes bakken. Maar er is ook kritiek op het gebouw dat tijdelijk is neergezet in Berlijn en tot 25 augustus te bezoeken is. Tijdens de opening waren er verschillende demonstraties. Ook de jongerenafdeling van de linkse partij Die Linke protesteerde, onder het motto ‘Occupy Barbie-Dreamhouse’, tegen het clichébeeld van vrouwen dat Barbie zou versterken. Reuters