Politie zoekt boxershort vader vermiste broertjes

Burgerzoekploegen zoeken gisteren in de buurt van Zeist naar sporen van de kinderen. Foto ANP / Koen Verheijden

De politie is op zoek naar de boxershort van de vader van de vermiste broertjes Ruben en Julian, en naar een T-shirt van een van de twee broertjes. Dat heeft de politie vanavond bekendgemaakt.

Toen de vader vorige week dinsdagochtend dood werd aangetroffen, droeg hij onder zijn bovenkleding geen onderbroek. Het gaat om een rode boxershort met een witte tailleband van het merk G-star Raw. Het vermiste T-shirt heeft een camouflageprint. Mensen die de kledingstukken hebben gevonden of ergens zien liggen, wordt verzocht de politie te bellen.

Screenshot van voorbeeld van camouflageshirt waar de politie naar zoekt.

Het lichaam van de vader werd vorige week dinsdag gevonden in natuurgebied Doornse Gat. Hij had zelfmoord gepleegd. Later werd duidelijk dat de broertjes van 7 en 9 jaar uit Zeist bij hem hadden moeten zijn.

De politie meldde eerder al op zoek te zijn naar de bergschoenen van de vader. Ook over een deel van een sleepkabel en een spanband, die in de buurt van de vindplaats van de vader zijn gevonden, gaf de politie eerder aan meer te willen weten.

Een reconstructie zover:

Illustratie ANP / Politie Utrecht

    • Anouk Eigenraam