over de haag

Debatteren? Liever niet

Op dezelfde dag dat VVD’er Fred Teeven de Tweede Kamer meldde geen zin te hebben in een debat over de wensen van coalitiepartner PvdA het illegalenbeleid te verzachten, schoof de staatssecretaris van Justitie in de talkshow Pauw & Witteman aan om over precies dát onderwerp te praten. De woede van de oppositie over deze dubbelhartigheid was zo groot dat PvdA en VVD hun blokkade moesten opgeven. Dus volgende week: spoeddebat!

Pinksterpolitiek

Pinksteren en politiek? Zeker voor de ChristenUnie. Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers van deze partij bemant morgen tijdens de jaarlijks door duizenden christenen bezochte pinkstermanifestatie Opwekking in Walibi Flevoland de stand van de ChristenUnie. Pinkpop in het Limburgse Landgraaf is ook een podium voor (oud)politici. Maar ondanks de naam is dat festival pas over een paar weken.

D66 als bedreiging

D66-leider Alexander Pechtold figureert prominent als gasthoofdredacteur in het jongste nummer van de ooit als grap begonnen glossy Maarten. Meer sympathie voor de ideeën van D66 heeft naamgever Maarten van Rossem niet gekregen. „Wat D66 in de loop der jaren heeft voorgesteld, zoals de gekozen minister-president, referenda en een districtenstelsel – om te genezen wat niet ziek is – zie ik als een potentiële bedreiging van ons politieke systeem dat Thorbecke zo geraffineerd in elkaar zette”, schrijft hij in het voorwoord.

Samenstelling: Mark Kranenburg