Mogelijke vluchtauto moordenaars Wiels gevonden

De politie op Curaçao heeft een auto in beslag genomen die mogelijk gebruikt is als vluchtauto na de moord op Helmin Wiels, de leider van de grootste regeringspartij Pueblo Soberano die anderhalve week geleden werd doodgeschoten.

Volgens lokale media voldoet de auto aan de beschrijving van het voertuig dat is gezien bij Marie Pampoen, waar de moord plaatsvond. Er zijn bij de inbeslagname geen aanhoudingen bij verricht, meldt de politie.

Een tweede auto (en enkele andere, niet nader gespecificeerde goederen) zijn in beslag genomen bij een autoverhuurder in Rooi Santu.

De twee broers die verdacht worden van de moord worden vandaag voorgeleid. Ze krijgen te horen of het voorarrest wordt verlengd. De mannen ontkennen dat ze er iets mee te maken hebben, maar gaven eerder wel toe dat ze achter de dreigvideo zaten die vlak na de moord op internet verscheen.

Wiels, die 54 jaar oud werd, werd al langere tijd bedreigd en had daarom meestal beveiliging bij zich. Op het moment van de liquidatie was zijn lijfwacht echter net naar huis gestuurd.

    • Peter Zantingh