Ligt daar een dier, of is het een mens

Al meer dan een week wordt gezocht naar de broers Julian en Ruben die spoorloos zijn sinds hun vader zelfmoord pleegde. Welke experts zoeken er mee? En waar letten ze op?

NOVUM03:ZOEKTOCHT VERMISTE BROERTJES :GEULLE;13MAY2013-Zoektocht politie naar de 2 vermiste broertjes uit Zeist in de omgeving Geulle in de visvijver.Novum/jg/str.JP Geusens Novum JP GEUSENS

De politie heeft gisteren toegegeven dat het beelden heeft getoond van de verkeerde auto in de zoektocht naar de vermiste broertjes Julian (7) en Ruben (9). Eerder deze week toonde de politie beelden van een auto die in Leersum reed, maar na controle door een deskundige bleek het niet de Hyundai Getz te zijn waarin de vader van de broers reed tijdens zijn laatste uren. De vader werd vorige week dinsdag gevonden in recreatiegebied het Doornse Gat, waar hij zelfmoord pleegde. Er wordt sindsdien intensief naar Julian en Ruben gezocht, maar zij zijn nog altijd spoorloos. De politie vermoedt dat de vader een ‘afscheidsrit’ maakte langs plekken die voor hem belangrijk waren. Hij reed van zijn woonplaats Vleuten naar Neerbeek in Limburg en vervolgens naar Doorn. Vandaag zoeken mariniers met speciale spoorzoekers verder naar de broers op de Utrechtse Heuvelrug. Vrijwilligers zoeken mee.

    • Christiaan Pelgrim