Lekker eten met vieze verhalen

None

ETEN // EN LUISTEREN LEKKER ETEN MET VIEZE VERHALEN ROTOWN, ROTTERDAM 30 euro per persoon rotown. nl

Tijdens een reis door Centraal Amerika zat schrijver Ernest van der Kwast eens anderhalve week verstopt. De toiletten waren er zo smerig dat zijn darmen er spontaan mee ophielden. Wie nieuwsgierig is naar alle details rondom des schrijvers hardlijvigheid, inclusief de catharsis, en naar het antwoord op de vraag die hij zichzelf daarna stelde – is poepen fijner dan een orgasme? – kan zich maandagavond 20 mei melden bij Rotown in Rotterdam. Daar organiseert Van der Kwast een avondje ‘Lekker eten & vieze verhalen’. Terwijl drie schrijvers, P.F. Thomése, Chistophe Vekeman en van der Kwast zelf, elk hun ranzigste verhaal voorlezen krijg je een driegangendiner van asperges, beef Wellington en panna cotta voorgeschoteld. De avond is bedoeld als experiment, en ook een beetje als tegenbeweging. Van der Kwast: „Eten in restaurants draait tegenwoordig steeds minder om wat er op je bord ligt en steeds meer om beleving. Het wordt telkens gekker. In sommige restaurants krijg je zelfs een waterpijp om je sinussen te verfrissen. Ik wil weleens weten of al die tralala nu echt bijdraagt aan de smaak van het eten.” Aanvang: 19.00 uur. Kosten: 30 euro p.p. Kaartjes bestel je via: http://nrch.nl/wei

    • Janneke Vreugdenhil