Kortkolom sport

Li Jiao uitgeschakeld op WK tafeltennis

Amsterdam. Li Jiao is er op het WK tafeltennis in Parijs niet in geslaagd de laatste zestien te bereiken. De enige Nederlandse deelneemster verloor in de Franse hoofdstad met 2-4 (8-11, 8-11, 11-6, 11-8, 8-11, 6-11) van Seo Hyo-won Zuid-Korea. Jiao had zich deze week de derde ronde bereikt. Ze won van de Tsjechische Hana Matelova en de Australische Lay Jian Fang. „Ik vond het lastig om antwoord te geven op haar service en aanvallen”, zocht Jiao naar een verklaring voor haar nederlaag tegen de Koreaanse. „Daardoor heb ik voor mijn gevoel kansen gemist. In juni heb ik nog twee toernooien in Japan en China waar ik me op zal focussen.” (Novum)

KNSB ziet af van wereldbeker in Thialf

Amsterdam. Er wordt dit najaar geen wereldbekerwedstrijd geschaatst in Thialf. De KNSB ziet af van de organisatie omdat daar de laatste jaren geld op toegelegd moest worden. In het olympische jaar zegt de schaatsbond zich weinig financiële risico’s te kunnen veroorloven. De internationale schaatsunie ISU had Nederland wel een wereldbekerwedstrijd toebedeeld. Naast de financiële risico’s speelt voor de KNSB ook de overvolle wedstrijdkalender een rol. Naast de NK’s afstanden, sprint en allround staat er in het seizoen 2013-2014 namelijk ook een vijfdaags olympisch kwalificatietoernooi op de agenda. Thialf is nog wel de plaats van handeling voor de wereldbekerfinale in maart volgend jaar. Ook het WK allround wordt in die maand in Heerenveen verreden. (Novum)

Bouma moet vertrekken bij PSV

Amsterdam. Wilfred Bouma keert na de zomer niet meer terug bij PSV. De 34-jarige verdediger kreeg gisteren van de nieuwe hoofdtrainer Phillip Cocu te horen dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd, meldt Eredivisie Live. Bouma speelde in totaal elf seizoenen voor PSV en kwam daarin tot 246 competitiewedstrijden. PSV had voor 1 april al formeel ontslag aangevraagd voor Bouma, omdat zijn contract anders automatisch met een jaar zou zijn verlengd. De club hield toen echter nadrukkelijk de optie open om de routinier in een later stadium alsnog een contract aan te bieden. Bouma speelde tussen 2006 en 2010 voor Aston Villa en keerde daarna terug naar Eindhoven. Afgelopen seizoen kwam hij 23 keer in actie, waarvan zes keer als invaller. (Novum)

‘Boonen verdacht van belastingfraude’

Amsterdam. Wielrenner Tom Boonen wordt verdacht van belastingfraude. De Belgische justitie is een onderzoek naar hem begonnen, meldde de Belgische krant De Tijd gisteren op basis van anonieme bronnen binnen het gerecht van Kortrijk. Een woordvoerder van het parket weigerde commentaar te geven. Boonens manager Paul de Geyter bevestigt in Het Nieuwsblad dat de oud-wereldkampioen een belastingschuld had. Boonen sloot vorig jaar een akkoord met de Belgische fiscus. „De belastingschulden zijn dus betaald. We gingen ervan uit dat met dit akkoord ook het gerechtelijk onderzoek zou stoppen.” De zaak zou te maken hebben met de jaren waarin Boonen in Monaco woonde. (Novum)