kort

Suïcide op school

Kinderen zien man zelfmoord plegen

Parijs. - Een man heeft zich gisteren op een privéschool in Parijs door het hoofd geschoten. Hij pleegde zelfmoord op het moment dat leerlingen het gebouw voor de lunchpauze verlieten. Twaalf kinderen en een docent waren getuige van de zelfmoord, dat liet de burgemeester van Parijs in een verklaring weten. Over het motief van de man is niets bekend. Ook is nog niet duidelijk waarom hij ervoor koos zelfmoord te plegen op de school. AP

Onderzoek

Allochtonen vinden homokind probleem

Amsterdam. - Driekwart van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders vinden het een probleem als hun kind een relatie heeft met iemand van hetzelfde geslacht, bij autochtonen is dat 17 procent. Dat heeft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) gisteren bekendgemaakt. In algemene zin wijzen steeds minder Nederlanders homoseksualiteit af. In 2006 stond nog 15 procent van de bevolking negatief tegenover homoseksualiteit, vorig jaar was dat gedaald naar vier 4 procent. NRC

965

meer agenten in 2012 dan het jaar ervoor

Amsterdam. - Het aantal agenten is vorig jaar toegenomen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de politie dat minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De zogeheten operationele sterkte – agenten die contact hebben met burgers of een directe inhoudelijke bijdrage leveren aan de ‘primaire politietaak’ – is met 965 agenten toegenomen tot 51.552 in 2012. De operationele sterkte was volgens Opstelten ‘nog nooit zo hoog’. NRC

Huren

Woningcorporaties: prijzen gaan omhoog

Amsterdam. - Woningcorporaties gaan de huren fors verhogen. Tot 2017 stijgt de gemiddelde huur van 441 euro naar 543 euro. Corporaties willen zo 22 procent meer huurinkomsten genereren, 550 miljoen euro extra per jaar. Dat blijkt uit de jaarlijkse trendanalyse die het Waarborgfonds Sociale Woningbouw gisteren heeft gepubliceerd. De cijfers zijn gebaseerd op eigen prognoses van 370 van de circa 390 corporaties in Nederland. NRC