kort

Natuur

Geld voor agrarisch natuurbeheer ‘fiasco’

Amsterdam. - Subsidies voor agrarisch natuurbeheer zijn uitgelopen op een ‘groot fiasco’. Dat concludeert de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur in een gisteren gepubliceerd rapport. De laatste twintig jaar is een miljard euro uitgegeven aan maatregelen die landbouwers nemen voor natuurbehoud, zoals matig maaien of bemesten. Tegelijkertijd vond door intensivering van de landbouw echter ‘dramatische’ verarming plaats. NRC

Cambodja

Doden bij instorting schoenenfabriek

Phnom penh. - In Cambodja zijn gisteren twee mensen gedood toen het betonnen dak van de fabriek waarin ze werkten, instortte. Er waren zo’n vijftig mensen aan het werk in het gebouw ten zuiden van de hoofdstad Phnom Penh. AP

Killer Karaoke

Onderzoek naar dierenleed op tv

Amsterdam. - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet onderzoek naar mogelijke dierenmishandeling in het RTL-programma Killer Karaoke. De NVWA kreeg ruim 180 klachten over het programma dat gisteren voor het eerst werd uitgezonden. Kandidaten nemen het tegen elkaar op in ‘extreme, hilarische en pijnlijke’ zangopdrachten. In de trailer vooraf was te zien hoe ze moeten blijven zingen in een bad vol slangen. Dat zou stress bij de dieren veroorzaken. NOVUM

Bangladesh

Cycloon minder sterk dan vooraf gevreesd

Dhaka. - De cycloon ‘Mahasen’ is gisteren boven Bangladesh sterk in kracht afgenomen. Mahasen bereikte de kust van Bangladesh, maar richtte minder schade aan dan werd gevreesd. Inmiddels is de cycloon afgezwakt tot tropische storm. AP