Jong Oranje met 23 man naar het EK in Israël

Bondscoach Cor Pot heeft vanochtend de selectie van Jong Oranje bekend gemaakt voor het EK in Israël in juni. Voor het EK komen alleen spelers in aanmerking die bij de start van de kwalificatiereeks twee jaar geleden 21 jaar of jonger waren. De oudste spelers op het EK onder 21 zijn dus 23 jaar.

Cor Pot heeft 23 spelers geselecteerd. Opvallende afvaller is verdediger Jetro Willems, die op het afgelopen EK nog basisspeler was in het ‘echte’ Oranje. Pot geeft de voorkeur aan Daley Blind en Patrick van Aanholt als linkerverdediger. HSV-verdediger Jeffrey Bruma valt eveneens af. Zijn plaats wordt ingenomen door Stefan de Vrij en Mike van der Hoorn. Voorin verkiest Pot Jürgen Locadia boven Danny Hoesen.

De selectie bestaat uit drie keepers: Jeroen Zoet (RKC), Marco Bizot (FC Groningen) en Nick Marsman (Go Ahead Eagles).

Acht verdedigers: Ricardo van Rhijn (Ajax), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Stefan de Vrij (Feyenoord), Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Bram Nuytinck (Anderlecht), Daley Blind (Ajax) en Patrick van Aanholt (Vitesse).

Zes middenvelders: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (FC Twente), Kevin Strootman (PSV), Tonny Vilhena (Feyenoord), Adam Maher (AZ) en Marco van Ginkel (Vitesse).

Zes aanvallers: Georginio Wijnaldum (PSV), Florian Jozefzoon (RKC), Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach), Jürgen Locadia (PSV), Ola John (Benfica) en Memphis Depay (PSV).

Het EK in Israël duurt van 5 tot 18 juni. Nederland zit in de poule met Duitsland, Rusland en Spanje. Nederland opent het EK 6 juni met een wedstrijd tegen Duitsland in Petach Tikva. Drie dagen later wacht Rusland in Jeruzalem. 12 juni speelt Nederland tegen Spanje, wederom in Petach Tikva. In de andere poule spelen Israël, Engeland, Italië en Noorwegen. De nummers 1 en 2 van beide poules gaan naar de halve finale.