Goede doelen mijden Boogerd

Verschillende goede doelen hebben Michael Boogerd opzij gezet. Dat vertelt de dopingzondaar in het AD van vandaag. „Ik snap het en toch krijg ik er wel een klappie van.”

Boogerd zou voor stichting Ronald McDonald, waar hij in het verleden vaker actief voor was, van Groningen naar Maastricht fietsen. „Maar ineens was het niet meer nodig.” Van nog twee andere instanties heeft Boogerd ook een telefoontje gehad. „Zo’n telefoontje, dat vind ik dan nog het ergste.”

Dat Right to Play van Johan Olav Koss niet meer met Boogerd verder wilde las hij in de krant. „Dat doet pijn.” De wielrenner die in maart bekende dat hij jarenlang doping gebruikte noemt dat echter wel zijn „eigen schuld”. „Die organisaties hebben een naam hoog te houden. Zij willen een solide beeld uitstralen.”

De vroegere kopman van de Raboploeg heeft geen spijt van zijn dopingbekentenis. „Nee, geen moment. Het luchtte op, ik moest er vanaf.”

In zijn naaste omgeving is Boogerd niemand kwijtgeraakt na zijn bekentenis. „Maar ik heb wel een vertrouwensprobleem. Als ik zakelijk iets wil, zie ik achter elke boom een probleem. Ik ben cynisch geworden. Dat hoort niet bij me.” (Novum)