FC Twente en FC Utrecht beginnen met zeges

Play-offs eredivisie

FC Twente en FC Utrecht zijn goed begonnen aan de play-offs voor deelname aan de voorronde van de Europa League. Twente won met 1-0 bij FC Groningen. De Chileen Felipe Gutiérrez maakte in de Euroborg halverwege de eerste helft het winnende doelpunt. De goal was van grote schoonheid: Gutiérrez verlengde een voorzet van Dušan Tadic met zijn hak en liet doelman Marco Bizot daarmee kansloos. Twente heeft zondag in de return in Enschede aan een gelijkspel genoeg om de finale van de play-offs te halen. De andere finalist komt uit de dubbele ontmoeting tussen FC Utrecht en sc Heerenveen. Utrecht won gisteren met 1-0 bij Heerenveen door een goal van Cedric van der Gun. Er is één ticket voor de voorronde van de Europa League te vergeven. Novum