De eerste wereldburger

Kijken //

theaterMarjolijn van HeemstraGarry DavisTournee t/m 26 meirotheater.nl

In goud-glitterend kostuum staat Marjolijn van Heemstra in de voorstelling Garry Davis. De droom van een wereldburger. Ze lijkt een ster uit een musical, maar het is anders: Van Heemstra wil het gedachtengoed van Garry Davis uitdragen, de eerste wereldburger. De nu 91-jarige Davis leeft als ongewenste vreemdeling in Amerika. Een tragisch lot voor iemand die streed voor idealen als wereldvrede. Van Heemstra zocht hem op met als doel politiek-documentair theater te maken. In de vernuftige regie van Jetse Batelaan komen idealisme en engagement prachtig samen. Van Heemstra heeft een vertellende, zoekende manier van acteren, soms net te veel doortrokken van gelijkhebberige zendingsdrang.

    • Kester Freriks