Anachronistische house

GAAN // HOUSE CHARANJIT SINGH VRIJDAG 17 EN ZATERDAG 18 MEI Paradigm, Groningen (vr) en Doornroosje, Nijmegen (zat)

Vijf jaar voordat de acid house begon in Chicago, werd bijna dezelfde muziek al gemaakt in India door een schuchtere sessiemuzikant. Charanjit Singh speelde op huwelijken en maakte Bollywoodsoundtracks voordat hij in 1982 besloot te gaan experimenteren met de nieuwe Roland 303 synthesizer. In 2011 ging een journalist van The Guardian met een stapel vroege acid houseplaten langs bij de muzikant uit Bombay. Singh vertelde de journalist dat hij iets wilde doen met de populaire discomuziek. Alle recente aandacht voor zijn destijds geflopte album Ten Ragas To A Disco Beat snapt hij niet zo goed. De housemuziek die hij te horen krijgt, vindt hij simpel en oninteressant. Singh komt zijn anachronistische house graag nog eens vertolken.

    • Alex van der Hulst