Adjunct-hoofdredacteur weg bij Het Parool - ‘topkrant met topmensen’

De ondertussen voormalig adjunct-hoofdredacteur Willem Schouten van Het Parool. Foto ANP/ Bas Czerwinski

Adjunct-hoofdredacteur van Het Parool, Willem Schouten, is weg bij het dagblad. Hij maakte zijn vertrek bij de Amsterdamse krant bekend op Twitter. Schouten werd vorige week uit de hoofdredactie verwijderd. Het Parool wilde wel graag dat hij zou blijven als nieuwsaanjager. Daar past Schouten nu dus voor.

Schouten begon anderhalf jaar geleden bij het dagblad. Voor die tijd was hij hoofdredacteur van gratis krant Spits. Hij werd omschreven als nieuwsjager en was als zodanig ook verantwoordelijk voor het nieuwskatern van het dagblad.

Eerder deze week kwam al naar buiten dat Schouten mogelijk zou worden verwijderd uit de hoofdredactie van de krant. NRC Handelsblad meldde woensdag dat hoofdredacteur Barbara van Beukering hem in een verklaring richting de redactie “een solist” noemde.

Dat deed nogal wat stof opwaaien. Zo voelde onder meer de redactieraad van de krant zich gepasseerd.

Schouten twitterde vandaag:

Twitter avatar WebSchouten Willem Schouten Zo, huis hoeft niet meer verkocht voorlopig. #silverlining #wegbijParool http://t.co/BlMbVV8KIO

Schouten is de vijfde adjunct-hoofdredacteur die onder haar hoede vertrekt. Hij laat op Twitter weten geen verdere hatelijke gevoelens jegens de Amsterdamse krant te koesteren:

Twitter avatar WebSchouten Willem Schouten Voor duidelijkheid. Niet dan lof voor alles en iedereen bij Het Parool. Topkrant met topmensen. #goodlucktoall
    • Niels Posthumus