Zingen in een bak met ijswater en slangen

Killer KaraokeRTL 5, 20.30 - 21.30 uur

Pleuni zit op een schommel met bloemetjes en zingt een liedje van Caro Emerald. Maar dan zakt haar schommel in een bak met ijswater en wordt haar zang verstoort door opgewonden gilletjes. Dan worden er wat slangen bij gegooid. Pleuni gaat steeds minder zingen en steeds meer gillen. Ze blijft wel heel blij kijken.

Jan Kooijman en Dennis Weening presenteren Killer Karaoke: een zangspelletje waarbij het de zangers moeilijk wordt gemaakt door allemaal absurde hindernissen. Zoals zingen terwijl je hamburgers en cola serveert en elektrische schokken krijgt toegediend. Of zingen terwijl drie boze honden je proberen te verscheuren. Of zingen terwijl twee dames het haar van je borst en dijen waxen.

Killer Karaoke is gebaseerd op een Amerikaanse show, gepresenteerd door Steve-O van Jackass, die weer is gebaseerd op de Britse show Sing If You Can. Maar het ziet er vooral Japans uit; in die zin dat het twee Japanse tradities in zich verenigt: karaoke (amateurs zingen bekende liedjes met een geluidsband) en leedvermaak-tv. Daarin moeten kandidaten allerlei pijn, angst en walging doorstaan. Denk aan The Pain Game, Rat van fortuin, Now or Neverland (Fear Factor). Nou ja, iets met enge dieren en smerigheid.

Jackass is ook nooit ver weg, gezien de extreme opdrachten. Maar die deden het met zichzelf.

    • Wilfred Takken