Verdachte gearresteerd voor schietpartij Moederdagoptocht New Orleans

New Orleans politiechef Ronal Serpas tijdens de persconferentie waarin hij eerder een arrestatiebevel aankondigde voor Akien Scott.
New Orleans politiechef Ronal Serpas tijdens de persconferentie waarin hij eerder een arrestatiebevel aankondigde voor Akien Scott. Foto AP / Bill Haber

Een negentienjarige verdachte is vannacht opgepakt voor de schietpartij tijdens een parade afgelopen Moederdag in New Orleans. Dat meldt AP. Bij de schietpartij raakten negentien mensen gewond.

De verdachte, Akein Scott, werd gearresteerd in Little Woods, ten oosten van New Orleans, en is in hechtenis geplaatst. Scott zou eerder gearresteerd zijn geweest wegens illegaal wapenbezit, gestolen wapens, verzet tegen een agent, het smokkelen van spullen de gevangenis in en bezit van heroïne. Het is nog onduidelijk of hij ook veroordeeld is. De politie zegt de verdachte te hebben geïdentificeerd met behulp van beveiligingscamera’s.

Still van een video die is vrijgegeven door de politie van New Orleans waarin de dader van de schietpartij te zien is in een wit T-shirt terwijl hij schiet op de wegrennende mensen. Foto AP / politie New Orleans

    • Anouk Eigenraam