Uitgelicht

Film

I Think I Love My Wife (Chris Rock, 2007, VS/IND). Relatiekomedie uit 2007 van en met de verrassend ingehouden spelende komiek Chris Rock is een adaptatie van Eric Rohmers L’amour l’après-midi uit 1972. Rock is hier de getrouwde burgerman wiens seksleven na zeven jaar huwelijk op het nulpunt staat. Hij ziet zich voor een moreel dilemma geplaatst als hij verleid wordt door Nikki (Kerry Washington), de ex van een vriend. Ook met Steve Buscemi. RTL 8, 20.30-22.20u.

28 Weeks Later (Juan Carlos Fresnadillo, 2007, GB/E). Los vervolg op 28 Days Later (Danny Boyle, 2002), waarin een virus de mensen in agressieve zombies verandert. Ook hier nemen we een kijkje in het gebarricadeerde huis van overlevenden. De regie is zeer simpel en effectief voor het genre. Hotsende camera, veel scènes in het duister, met enkele spectaculaire effecten zoals brandend Londen. Het scenario is genadeloos en daagt meer uit tot nadenken dan de hoogdravende moraal van het veel succesvollere I Am Legend.RTL 7, 00.30-02.30u.

Informatief

Mystères maritimes, affaires classées. Serie over mysterieuze scheepsrampen. Vanavond de dood van de Franse journalist Albert Londres in 1932. Hij was passagier op de Georges Philippar, een gloednieuw passagiersschip op de lijn Marseille - Yokohama. Op 16 mei brak aan boord brand uit. Men sloot de waterdichte schotten te snel, waardoor 54 opvarenden door verstikking of verbranding omkwamen. TV5, 20.00-20.30u.

The Tube: An Underground History. Honderdvijftig jaar geleden werd de Londense ondergrondse geopend. Dat wordt passend gevierd door onder meer een stoomtrein in te zetten en Royalty te ontvangen. In dit programma de verborgen geschiedenis van ’s werelds eerste metro, verteld door de mensen die er werken. Zij nemen ons ook mee naar haltes die al decennia niet meer gebruikt worden. Met veel archieffilm en een analyse van de rol van de ondergrondse bij de uitbreiding van de Engelse hoofdstad. BBC 2, 22.00-23.00u.

Lebensretter Stammzellen. Documentaire over ‘het wonder van Krasnodar’. In de Russische stad aan de Zwarte Zee werd vorig jaar een met behulp van stamceltechniek vervaardigd deel van luchtpijp en strottenhoofd geïmplanteerd bij een vrouw uit Sint Petersburg. De lichaamsdelen waren vervaardigd uit nanovezels die in een bioreactor in Harvard waren bekleed met stamcellen, afkomstig uit de heup van de vrouw. Twee dagen na de operatie kon zij voor het eerst in vier jaar weer spreken. Arte, 22.35-23.45u.

La terre amoureuse. Manu Bonmariage filmde een jaar lang vier boerenfamilies uit de buurt van Stavelot. Het gaat niet goed met het boerenleven in de Ardennen. Boerderijen waar man en vrouw in harmonie samenwerken, worden steeds zeldzamer. Een film over de ziel van het boerenleven. Canvas, 23.10-00.20u.