Ruim 500 banen weg bij Wegener voor eind 2014

Wegener heeft gisteren weer een grote reorganisatie aangekondigd. De uitgever van regionale kranten als De Gelderlander en het Eindhovens Dagblad zou opnieuw honderden arbeidsplaatsen willen schrappen. Details maakt de uitgever in juli bekend. Het zou gaan om de „grootste bezuinigingsoperatie uit de geschiedenis van Wegener”, aldus medewerkers op Twitter.

Dagblad De Limburger, ook onderdeel van het concern, meldde gisteren dat de nieuwe reorganisatie voor eind 2014 525 tot 545 banen kost. Wegener voert op dit moment bezuinigingen door die driehonderd arbeidsplaatsen kosten.

Wegener en Media Groep Limburg – beide eigendom van de Britse investeringsmaatschappij Mecom – moeten besparen omdat zij veel last hebben van de krimp op de advertentiemarkt. Wegener zag zijn advertentie-inkomsten in 2012 met 18 procent dalen ten opzichte van het jaar ervoor. In de eerste maanden van dit jaar heeft die daling doorgezet.

Wegener noemde de nieuwe reorganisatie gisteren in een persverklaring „een majeur programma om kosten te reduceren en innovatie te stimuleren”.

Susan Duinhoven, de nieuwe bestuursvoorzitter van Wegener, lijkt vooral groei te willen zoeken in het uitbouwen van digitale activiteiten, zo blijkt uit de verklaring. Duinhoven wil nog niet reageren op de plannen.

Mecom heeft Wegener en Media Groep Limburg vorig jaar in de verkoop gezet. Alleen het Belgisch-Nederlandse mediabedrijf de Persgroep heeft eind vorig jaar een bindend bod uitgebracht. Dat vonden de eigenaren van Mecom te laag.