Nieuw, demontabel stadion lonkt voor FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft toestemming gekregen van de gemeente om een nieuw stadion te bouwen. De voetbalclub uit de eerste divisie wilde al langer weg van het bouwvallige stadion aan de Krommedijk, maar zag bouwplannen steeds afketsen in de gemeenteraad.

FC Dordrecht wil naast het huidige stadion een nieuw, demontabel stadion bouwen. Dit verkleint de financiële risico’s en moet het makkelijker maken om het benodigde geld (zo’n 10 miljoen euro) bijeen te krijgen. Het stadion moet multifunctioneel worden, met ook ruimte voor woningen voor studenten of sporters, congreszalen en horeca.

Een supportersactie onder het motto Red Onze Club overtuigde de gemeente om toch weer met de club in gesprek te gaan over een nieuw stadion. Gisteren gaf het college van B en W groen licht voor de bouw van een nieuw stadion. De gemeenteraad moet volgende maand nog wel akkoord gaan met de plannen, die nu door de club worden uitgewerkt.

De gemeente neemt tevens de infrastructuur rond het nieuwe stadion voor haar rekening. Dit zou zo’n 1,7 miljoen euro gaan kosten. Ook verdubbelt de gemeente de sponsorbijdrage aan de club tot 60.000 euro per jaar. Hiervoor krijgt de gemeente „exposure en sponsorfaciliteiten” terug, aldus de club.

Het stadion krijgt een capaciteit van zo’n 6000 plaatsen, 2000 meer dan in het huidige stadion. Het veld wordt van kunstgras.