Nederland is meer dan klompen, tulpen en kaas: het is ook Amsterdam

‘Holland. The original cool.’ aldus de titel van een nieuw filmpje ter promotie van het merk Holland. Het filmpje moet toeristen overhalen Nederland te bezoeken, en dan niet alleen vanwege de geijkte bekende toeristische trekpleisters zoals tulpen, kaas, klompen en oude Hollandse meesterwerken.

Still uit het promotiefilmpje.

‘Holland. The original cool.’ aldus de titel van een nieuw filmpje ter promotie van het merk Holland. Het filmpje moet toeristen overhalen Nederland te bezoeken, en dan niet alleen vanwege de geijkte bekende toeristische trekpleisters zoals tulpen, kaas, klompen en oude Hollandse meesterwerken.

“Yes, we have it all!”, roept de hoofdrolspeler in de video. Dat hebben we in Nederland ook allemaal, maar er is nog zoveel meer vervolgt het filmpje. De echte redenen waarom Nederland cool is, is vanwege:

- de grachten
- de 9 straatjes
- onze levensstijl; we fietsen
- iedereen praat Engels
- het Van Gogh Museum
- het Rijksmuseum
- windmolens

Oftewel, als je de video bekijkt, is Nederland eigenlijk vooral cool door Amsterdam, maar dat vonden Amsterdammers natuurlijk allang…

    • Anouk Eigenraam